Pågående arbete

Kärltvätt på gång

Rena avfallskärl gör det både roligare och lättare att sortera rätt. Varje år i september tvättar vi alla matavfallskärl vi kommer åt, utan extra kostnad. Det finns även möjlighet att beställa tvätt av ditt kärl för restavfall.

Tvätt av matavfallskärlet

Vi gör vårt försök att tvätta ditt matavfallskärl i samband med den vanliga tömningen av kärlen. Det är därför viktigt att kärlet står vid din tomtgräns nästa gång det är dags för tömning, så att vår entreprenör kan nå det för tvätt.

Tvättperioden pågår under hela september. När ditt kärl är tvättat hänger vi en lapp på det och därefter kan du ta in kärlet på tomten igen.

Vi gör bara ett försök att tvätta kärlet. För att inte missa chansen tänk på att:

  • Kärlet måste stå vid din tomtgräns för att vår entreprenör ska komma åt att tvätta det. Kärlen tvättas i samband med tömning då de behöver vara så tomma som möjligt.
  • Det tar längre tid att tvätta kärlet än vad det normalt tar att tömma ditt kärl. Låt kärlet stå kvar vid tomtgränsen tills du har fått en lapp om att det har blivit tvättat.

Kärltvätten gäller för privatpersoner i en- och flerbostadshus.

Tvätt av restavfallskärlet

Du har även möjlighet att beställa tvätt av ditt kärl för restavfall i samband med tvätten av matavfallskärlet. För detta tillkommer en kostnad av 140 kronor per kärl. Du beställer tjänsten genom att ringa Väsby Direkt senast den 31 augusti klockan 13.00, välj knappval 4.

När du har beställt tvätt av restavfallskärlet behöver du placera båda dina kärl synliga vid tomtgränsen när det är dags för nästa tömning.

Låt kärlen torka ordentligt

När ditt kärl är nytvättat är det bra om du låter det stå med locket öppet tills kärlet är torrt, om möjligheten finns. Regnar det kan du stänga locket tills det slutar och sedan se till att kärlet får torka.

Senast uppdaterad: 8 september 2020