• Startsida
  • / Distansundervisning för gymnasiet och vuxenutbildning

Distansundervisning för gymnasiet och vuxenutbildning

Vi följer regeringens och folkhälsomyndighetens rekommendationer att införa distansundervisning för gymnasieskolor och vuxenutbildningen.

Det nya coronaviruset.

Från och med onsdagen den 18 mars införs distansundervisning för elever vid

  • Väsby Nya Gymnasium
  • Väsby yrkesgymnasium
  • vuxenutbildningen.

Alla gymnasieskolor, kommunal vuxenutbildning, yrkeshögskolan och universitet rekommenderas att bedriva distansundervisning. Det görs för att minska smittspridning. De nya rekommendationerna presenterades på regeringens presskonferens i dag (17 mars).

För Upplands Väsby innebär det att undervisningen vid Väsby Nya Gymnasium kommer att ske på distans från och med onsdag. Samma gäller för Väsby Yrkesgymnasium.

Med dagens teknik och traditionella hemuppgifter ser vi goda möjligheter för skolorna att kunna bedriva undervisning på distans, säger kommunstyrelsens ordförande Oskar Weinmar (M).

Regeringen förbereder också åtgärder om Sverige skulle hamna i ett läge där grundskolor behöver stängas. En ny lag skulle då kunna säkerställa att det finns omsorg för barn vars föräldrar har samhällsviktiga funktioner. Det kan gälla exempelvis föräldrar som arbetar inom vård och omsorg.

Det finns inget sådant beslut i dagsläget.

Folkhälsomyndigheten bedömer att det just ju inte är motiverat av smittskyddsskäl att stänga alla grundskolor. Vi följer utvecklingen och de rekommendationer som lämnas och ser över hur vi kan samordna våra medarbetare, säger utbildningschef Astrid Täfvander.

Social- och omsorgskontoret har sedan tidigare beslutat att tills vidare stänga öppna verksamheter som öppna förskolan. Däremot är ungdomsmottagningen fortsatt öppen. Men man kan bara komma på bokade besök och inte på drop in.
Under fredagen stänger även dagverksamheten och större delen av daglig verksamhet.

Senast uppdaterad: 9 juli 2020