• Startsida
  • / Upplands Väsby på plats 12 i miljöranking

Upplands Väsby på plats 12 i miljöranking

Upplands Väsby hamnar på plats 12 i rankingen av Sveriges miljöbästa kommuner som tidningen Aktuell Hållbarhet gör årligen. Det är en förbättring med 8 placeringar sedan 2017.

Väsby har under de senaste sju åren placerat sig högt på listan, med en förstaplats 2013.

Vi har gott självförtroende i miljöfrågor i Väsby, där ISO-certifieringen är grundbulten i vårt miljöarbete. Det är naturligtvis roligt när kommunen placerar sig högt i miljörankingen eftersom vi arbetar långsiktigt med miljöfrågor, säger kommundirektör Hillevi Engström.

Tidningen Aktuell Hållbarhet gör rankning med syfte att lyfta kommuner som har kommit långt i sitt miljöarbete och vill samtidigt synliggöra utvecklingsområden. Frågorna som används för att utvärdera kommunerna skiftar år från år. I år är det bland annat miljökrav på material som används när man renoverar och bygger nytt och avfallssortering som gjort att Upplands Väsby klättrat i rankingen.

Väsby har under många år haft goda placeringar, och det är inte så förvånande eftersom vi har och länge har haft höga ambitioner på miljöområdet. Vi kommer att fortsätta vårt miljöarbete för att skapa en hållbar kommun för Väsbyborna, säger Hillevi Engström.

På Aktuell Hållbarhets webb hittar du rankingen i sin helhet.länk till annan webbplats

Senast uppdaterad: 27 juni 2018