• Startsida
  • / Vinnaren av en miljösmart picknickkorg utsedd

Vinnaren av en miljösmart picknickkorg utsedd

I samband med Världshavens dag den 8 juni utlyste kommunen en tävling på Facebook där en miljösmart picknickkorg stod på spel. Nu har kommunens miljöstrategiska funktion valt ut ett vinnande bidrag bland de tips som kom in.

Miljösmart picknickkorg

För att vinna picknickkorgen gällde det att komma med sina bästa tips för en miljösmartare picknick. Kommunens miljöstrategiska funktion har nu valt ut en vinnare bland de tävlingsbidrag som kom in. Vinnare blev Maja Appel, grattis!

Majas bästa tips var att göra i ordning mat som inte kräver förpackningar, till exempel fylld baguette i smörgåspapper eller pitabröd, att ta med dryck i flergångsglas eller dricka direkt från flaska, och att äta frukt eller bär från den förpackning som de är köpta i. Och cykla till picknickplatsen!

Andra miljösmarta picknicktips som kom in var till exempel:

Använd ett gammalt påslakan istället för en fleecefilt (plastfibrer lossnar lätt vid tvätt) och ta med rätt mängd mat som tas med i t.ex. 0,5 liters glasslådor som lätt kan diskas ur och återanvändas.

Mitt bästa miljötips är att använda flergångstallrikar och bestick och att ta med allt skräp hem och kasta!

Ta cykeln såklart och sallad med tillbehör i glasburkar med lock! Svep in allt i en fin duk och vips är picknicken klar!

Vinnaren kan vid uppvisning av legitimation hämta ut priset i kommunens reception på Dragonvägen 86.

Upplands Väsby kommuns Facebook-sidalänk till annan webbplats

Senast uppdaterad: 20 juni 2018