• Startsida
  • / Årets Väsbybo 2018 hjälper andra att hjälpa

Årets Väsbybo 2018 hjälper andra att hjälpa

Utmärkelsen Årets Väsbybo 2018 tilldelas Maria Eliasson, en eldsjäl som bidrar till att göra Väsby till en bättre plats genom Facebook-gruppen ”Behövande i Upplands Väsby”.

Årets Väsbybo 2018 Maria Eliasson

Maria Eliasson är Årets Väsbybo 2018

Grattis Maria! Hur känns det att få utmärkelsen Årets Väsbybo?

Det är en stor ära och lite nervöst. Jag trodde såklart inte att jag skulle vinna någonting sådant, men jag förstår att jag uppenbarligen har gjort någonting bra för andra människor. Det känns jätteroligt.

Hur kommer det sig att du vinner utmärkelsen?

Jag har hjälpt människor i Väsby som har det dåligt ställt under två och ett halvt års tid genom Facebook-gruppen ”Behövande i Upplands Väsby”. Där kan Väsbybor som knappt har mat på bordet få hjälp av andra som vill skänka saker och bidra. Jag brukade själv lägga in saker som jag ville skänka bort i olika grupper men kände att jag gärna ville att de skulle gå till någon som verkligen behöver det. Så då testade jag att starta en egen grupp där Väsbybor och andra kan skänka saker till behövande.

Gruppen har idag nästan 900 medlemmar och Maria är ensam administratör. Maria berättar att gruppen aldrig hade fungerat utan andra gruppmedlemmar som också är med och hjälper till.

Det hade aldrig fungerat annars, och jag väldigt tacksam för all hjälp jag får. Ibland får jag ta ledigt från jobbet för att hinna med, som innan jul till exempel. Men det är det värt. Att se hur rörda människorna som får ta emot sakerna blir gör att det ibland är svårt att hålla tårarna tillbaka.

En av de som har nominerat Maria till utmärkelsen skriver:

Hon hjälper oss som vill hjälpa att hjälpa. Vi som tänker att vi vill stötta de som behöver ekonomisk hjälp genom bidrag med kläder, saker, mat - men inte själva orkar ordna med det praktiska och se till att bidraget hamnar rätt - det gör Maria, och det beundrar jag henne för.

Maria är uppväxt i Väsby och föddes på Löwenströmska sjukhuset för snart 41 år sedan. Hon jobbar som skyddsvakt på Arlanda sedan 15 år tillbaka och bor i Väsby med sambo och två barn. På fritiden fiskar hon gärna, bland annat runt Mälaren.

Senast uppdaterad: 7 juni 2018