Vi är cyklist! När blir du?

Cykla är något alla kan göra oavsett ålder – året runt. Vi deltar därför tillsammans med 22 andra kommuner och aktörer i den gemensamma cykelkampanjen Vi är cyklist.länk till annan webbplats som vill lyfta fördelarna med att cykla – oavsett vart du ska ta dig. Var med i kampanjen och tävla om en elcykel!

Kampanjen vill lyfta cyklingens många fördelar och få fler att cykla, inte minst när det kommer till kortare sträckor än fem kilometer där många i dag av vana tar bilen. Kampanjen håller på hela våren fram till midsommar.

Tävla om en elcykel

En del av kampanjen är en tävling, där du har chansen att vinna en elcykel. Du deltar genom att lägga ut din bästa cykelbild på Facebook med hashtagen #viarcyklist tillsammans med en motivering varför just du behöver en elcykel för din resa till jobbet. Bilden på Facebook måste göras offentlig. Den kommer att synas i bildflödet på viärcyklist.se. Tävlingen pågår mellan 3 april och 21 juni 2018.

Vi är cyklist

Det här är andra gången vi deltar i kampanjen, första gången var hösten 2017. Då vann en Väsbybo en elcykel. Vi får se om någon från Upplands Väsby har lika mycket tur den här gången.

Besök viärcyklist.selänk till annan webbplats för mer information om kampanjen, aktiviteter och bra information att veta om cykling.

Information om cykling och cykelvägar i Väsby.

Varför vi är med i kampanjen

Vi väljer att delta i cykelkampanjen för att den går i linje med våra klimatmål, som bland annat är att vi vill minska kommunens utsläpp av växthusgaser genom att öka kollektivtrafik, cykel och gång.

Enligt Upplands Väsbys energi- och klimatstrategi ska kommunen verka för att andelen resor med kollektivtrafik, cykel eller gång för boende i Upplands Väsby ökar till 50 procent år 2025.

Och glöm nu inte hjälmen!

Bakom viärcyklist.se står ResSmart, en plattform för erfarenhetsutbyte, kunskapshöjning och samarbete kring arbetet med hållbara resor i Stockholms län. ResSmart består av 22 kommuner i Stockholms län, SLL (trafikförvaltningen) och regionala cykelkansliet.

Senast uppdaterad: 16 maj 2018