• Startsida
  • / Många besökare på utbildningsmässan

Många besökare på utbildningsmässan

Den 11 februari var det dags för den åttonde årligen återkommande skolmässan i Väsby centrum. Under mässan kunde besökare bekanta sig med Väsbys alla 15 grundskolor, prata med fältarna och ställa frågor till representanter från utbildningsnämnen och utbildningskontoret. Även representanter från familj- och skolservice och den nya språk och mottagningsenheten fanns på plats.

En stor del av mässans syfte är att sprida information om skolansökan till föräldrar och blivande elever. Alla 15 grundskolor i Väsby fanns på plats i Väsby Centrum i lördags för att berätta om sin verksamhet.

"Det här är ett bra tillfälle för föräldrar och barn att ställa frågor till de olika skolorna", säger Lars Valtersson, ordförande i utbildningsnämnden.

Det är åttonde gången som skolmässan arrangeras och skolorna fick berätta om sin verksamhet, eventuella inriktningar och profiler samt svara på besökarnas frågor.

"Skolorna i Väsby har ett intressant utvecklingsarbete med höga ambitioner. Vi står oss väl med tanke på den tuffa konkurrensen med skolor i närliggande områden. Vi har en god utveckling där kunskapsresultaten ökar, mycket tack vare projektet Ett lärande Väsby men även mycket på grund av att det finns en tydlig och bra organisation inom kommunen", säger Lars.

Under dagen fanns även Väsby Makerspace på plats och erbjöd besökare att prova på ny spännande teknik.

Magnus Kortell, IT-pedagog demonstrerar Väsby Makerspace i Väsby centrum

Skolansökan kan göras fram till den 23 februari 2017.

Senast uppdaterad: 30 oktober 2017