4 april kl. 19.00 - 20.00

I mellan

Två kvinnor i blå kläder i ett källarutrymme. Kvinnan till höger sitter på huk. Text: I mellan av Unruly Gang. Riksteatern.

Foto: John Jamal Gille Columbus


Unruly Gang och Riksteatern presenterar en vibrerande dancehallföreställning om styrka, syskonskap och tillhörighet. Med kärlek, attityd och energi delar dansarna med sig av kraften i att vara "a third culture kid" – att ta det bästa av två världar och skapa en tredje.

200 kr (ord. pris), 80 kr (ung upp till 20 år)

Explosivt och inspirerande

Fem dansare välkomnar oss in på den vibrerande dancehallscenen. Med kärlek, attityd och energi delar danskollektivet Unruly Gang med sig av mellanförskapets enorma kraft. I mellan är en explosiv och inspirerande dansföreställning som ger oss kraft att stå för upp för de vi är eller vill vara.

Koreografen Imenella Mohamed tog över dansgolven under 2018 med sin debutsingel ”Chagga”. Tillsammans med den nära kollegan Rut Roos lyfter hon nu styrkan i att vara "third culture kid".

Det är coolt att vara third culture kid. Det är coolt att prata turkiska och vara från Somalia. Det är coolt att jag i min musik kan använda olika språk, så att andra third culture kids kan känna igen sig. Jag tycker synd om dem som aldrig kan få möjligheten att uppleva det. Att ha ett större sammanhang, säger Imenella.

Imenella Mohamed och Rut Roos, som båda räknas som landets främsta dancehallkoreografer, har dansat ihop sedan de 2013 startade dancehallklasser i Rinkeby, en aktivitet som har skapat starka band mellan deltagarna.

I Sverige har dancehall blivit en kvinnorörelse på grund av att de flesta utövarna är kvinnor och vår tolkning av kulturen har vuxit fram i ett systerskap. Det handlar om att som tjej kunna ta plats, känna sig självsäker och trygg i den egna kroppen och inte låta andras åsikter definiera ens närvaro, säger Rut Roos.

Föreställningslängd: 45 minuter

Medverkande och konstnärligt team

Medverkande: Rut Roos, Safia Rashid, Nathalie Ifter Salomonsson, Otieno Weber och Felicia Lins de Albuquerque
Av: Unruly Gang
Koreografi: Imenella Mohamed och Rut Roos
Musik: Rut Roos
Ljusdesign/scenbild: Tobias Hallgren, Lumination of Sweden
Kostymdesign: Klara Helin
Beats: Julian Gillström

Produktion: Riksteatern
Arrangör: Upplands Väsby kommun   

Information
Arrangör: Upplands Väsby kommun
Tid: 4 april kl. 19.00 - 20.00
Kontaktuppgifter: Upplands Väsby kommun messingen@upplandsvasby.se 08-590 973 00
Biljettinformation: 200 kr (ord. pris), 80 kr (barn/ung upp till 20 år). Boka biljett i Messingens reception, 08-590 973 00 eller köp online. Endast kortbetalning. Köpt biljett återlöses ej. Länk till mer biljettinformation