Upplands Väsby startsida
 
 
 
 
 
 
 

Vi klättrar i skolranking!

Upplands Väsby kommun på plats 95 av 290 i SKL:s öppna jämförelser av kommuner. Resultatet innebär att skolorna i Väsby klättrar 148 platser i rankingen. Om hänsyn till elevernas socioekonomiska förutsättningar tas med i beräkningen landar vi på plats 22.

Upplands Väsby kommun förbättrar sitt resultat kraftigt jämfört med föregående sammanställningar och rankingar. Totalt sett hamnar Upplands Väsby på plats 95 av 290 i rankingen, vilket placerar kommunen bland de 50 % av kommunerna som placerar sig i mitten. SKL:s jämförelse visar att Upplands Väsbys skolor går framåt på flera områden som ligger till grund för rankingen. Störst förbättring görs för det genomsnittliga meritvärdet i årskurs 9. Meritvärdet är en sammanräkning av de 17 bästa betygen i elevernas slutbetyg och där klättrar skolorna i Väsby från plats 129 till 69 i rankingen.

Utbildningschef Astrid Täfvander ger elever, lärare och rektorer en stor eloge!

Sidansvarig: Astrid Täfvander
Senast uppdaterad 25 november 2016

Upplands Väsby kommun • 194 80 Upplands Väsby • Besök: Dragonvägen 86 • Telefon: 08-590 970 00  •  E-post: vasbydirekt@upplandsvasby.se Facebook: facebook.com/upplandsvasbylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster