Upplands Väsby startsida
 
 
 
 
 
 
 

Utställning om kön och jämställdhet

Att vara ”hon” eller ”han” innebär olika förväntningar på oss vad gäller utseende, beteende och intressen och börjar tidigt i en människas liv. Rosa eller ljusblått. Docka eller bil. Bilderna av vad en kvinna eller man är beror på tiden och kulturen. På 1700-talet var det till exempel manligt att gråta – det är det inte idag.

Siffror och vardagsprylar är grunden för Hon, hen och han, för att ge exempel på hur ojämställdheten mellan kvinnor och män upprättshålls och yttrar sig genom livet. Utställningen visar också konkreta exempel på hur kommuner och landsting arbetar för att främja ett jämställt samhälle.

- Upplands Väsby kommun har det senaste året intensifierat arbetet med jämställdhetsfrågor – bland annat genom att satsa på kompetensutveckling för personal och politiker, säger Viktoria Färm, strategiskt ansvarig för jämställdhetsfrågor.

I en undersökning från Sveriges Kommuner och Landsting gällande jämställdhet rankades Upplands Väsby en femteplats av landets 290 kommuner.

Hon, hen och han  är producerad av Sveriges kommuner och landsting och pågår en vecka till – fram till och med den 24 oktober.

Sidansvarig: Maria Röstberg
Senast uppdaterad 17 oktober 2016

Upplands Väsby kommun • 194 80 Upplands Väsby • Besök: Dragonvägen 86 • Telefon: 08-590 970 00  •  E-post: vasbydirekt@upplandsvasby.se Facebook: facebook.com/upplandsvasbylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster