Väsbyfestivalen firar att stationen fyller 150 år

Detta firar Upplands Väsby kommun och Väsbyhem med en familjedag den 18 september. Dagen fylls med aktiviteter för stora och små, i dåtidens och framtidens tecken. Aktiviteterna pågår i stationsområdet mellan klockan 10.00–16.00. Självklart är det fri entré!

Program för Väsbyfestivalen söndagen den 18 september 2016

Väsbyfestivalen presenterar Väsby station 150 år och Väsbyhemsdagen

10.00 Aktiviteter och utställningar öppnar vid stationsområdet.

10.10–10.31 Brunnsoktetten spelar på perrongen vid första avfärden.

Program för Utomhusscenen

Ca 10.50 Brunnsoktetten inleder scenprogrammet. Festivalen invigs av Upplands Väsby kommun och Väsbyhem.

11.15 Musikskolan uppträder

11.30 Trollkarlen Robert Ace underhåller

12.00 SaRaHa uppträder. Efter uppträdandet blir det skivsignering

13.00 Musikskolan uppträder

13.30 Beri uppträder

14.00 Robin Bengtsson sjunger. Efter uppträdandet blir det skivsignering

Ca 15.00 Ankrace i ån

15.00 Utställningar och aktiviteter avslutas vid stationsområdet

Väsbyfestivalen

Robin Bengtsson och SaRaha är några av de artister som uppträder under Väsbyfestivalen

Program för Scenrummet i Messingen

12:00 Rolf Bromme sjunger engelsk klassisk musik - bl. a Ralph Vaughan Williams. Arr: Hembygdens år.

15:00 Att skapa hembygd är ett klurigt hantverk. Ett föredrag med stadsträdgårdsmästaren Nils Odén. Arr: Hembygdens år. Mer information: www.facebook.com/vasbyhembygdlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Väsby Entrés projektkontor

10.00 -16.00 Väsby Entrés projektkontor står öppet för allmänheten.

12.40 Invigning av projektkontoret. Kom och titta när kommunstyrelsens ordförande Mathias Bohman (S) klipper band och inviger Väsby Entrès projektkontor.

Utställning

Om stationens historia och framtidens Väsby Entré

Arr: Hembygdsföreningen och Upplands Väsby kommun

Väsbyfestivalen

Åk ångtåg mellan Upplands Väsby och Märsta. Biljetter köps i receptionen i Messingen.

Ånglok – 5 turer mellan Väsby och Märsta

Biljetter till ångtågssturerna köper du i Messingens reception. 50 kr för vuxna och 25 kr barn upp till 15 år samt pensionärer. Endast kortbetalning. Om det blir biljetter över kommer de att säljas under dagen i Messingen 10.00–14.15.

Avgångstider från Väsby: 10.31, 11.31, 12.31, 13.31 och 14.31

Praktisk information om tåget

• Djur är inte tillåtna ombord.
  • Det finns möjlighet att ta med barnvagnar på tåget i en särskild godsvagn.
  • Då tåget är av äldre modell är det tyvärr inte anpassat för funktionshindrade.
  • Tåget avgår från Upplands Väsby och vänder i Märsta. OBS! Det finns ingen möjlighet att kliva av eller på i Märsta.

Andra roliga aktiviteter under Väsbyfestivalen:

Väsbyhem

Hoppborg och klapphage.

Upplands Väsby kommun

Mingeltrolleri, kramhjul från Marabou, Food Trucks, tipspromenad, bygg med Peab och skördemaskiner.

På Runbysidan

Ansiktsmålning, gratis popcorn, möjlighet att provsitta i en grävmaskin och åka upp i en skylift.

PRO

Prova på Boule vid Gula villan.

Lions

Säljer plastankor för ett ankrace i ån. Överskottet går till välgörande ändamål.

Senast uppdaterad 15 september 2016