Världsrekord i Väsby

Under Väsbyspelen i friidrott som anordnades i helgen slogs ett världsrekord i stafett. – Det känns fantastiskt bra, säger Per Björkman från Upplands Väsby som var med och sprang.

Fyra män som slagit världsrekord i stafett.De ser glada ut.

Fyra glada värdsrekordhållare. Från vänster: Patrik Johansson, Gunnar Durén, Mats Olsson och Per Björkman Foto: Jonas Petersson

Världsrekordet som slogs var i stafett på 4x800 meter i en klass för personer mellan 50 och 60 år, kallad M50.

– Vi gjorde ett rekordförsök i juni men missade då med 1,5 sek. Nu ville vi testa igen och slog då det tidigare rekordet med 11 sek, berättar Per Björkman som till vardags är idrottslärare på Runbyskolan.

Den nya rekordtiden är nu 8:25.79 minuter.

För att få försöket att räknas som ett rekord anordnades det under Väsbyspelen som hölls den 20-21 aug. Det fanns även ett lag Per Björkman och hans stafettkamrater kunde  tävla mot.
Rekordet har godkänts av Internationella friidrottsförbundet i Schweiz.

Senast uppdaterad 25 augusti 2016