Team Pannben fick utmärkelsenårets väsbybo

På nationaldagen tilldelades Eric Hedqvist och Joakim Peterson utmärkelsen årets väsbybo 2015. Grundarna av det populära träningssällskapet blev hyllade på Hembygdgårdens scen av över tusen nationaldagsfirare.

- Team Pannben har fått en välförtjänt utmärkelse. Eric och Joakim har gjort och gör ett fantastiskt jobb i Väsby, speciellt efter mordet i Runby. De klev fram som en otroligt viktig civilsamhällsaktör och hjälpte väsbyborna att ta tillbaka skogen, säger Mathias Bohman (S), kommunstyrelsens ordförande.

Efter mordet i Runby 2015 tog Team Pannben en framträdande roll i att återställa tryggheten i området bland väsbyborna.

- Idén att starta Team Pannben kläcktes för tre år sedan då jag och Joakim började köra utomhusträning på olika platser i Väsby. Vi bjöd in våra vänner via facebook och fler och fler började följa oss, säger Eric Hedqvist, en av grundarna till Team Pannben.

Juryns motivering lyder "Team Pannben är ett fantastiskt initiativ och bidrar till trygghet och främjar folkhälsan i Väsby. Team Pannben bidrar till prestigelös träning och otrolig gemenskap. Eric och Joakim är alltid positiva, peppande och hjälper alla utifrån deras särskilda behov. De arbetar för ett friskare Väsby och gör det hela tiden med ett leende på läpparna."

Förutom hyllandet av Team Pannben välkomnades ett fyrtiotal nya svenska medborgare till Väsby. På scenen bjöds det på både sång, dans och kör och under hela dagen kunde par viga sig på drop-in vigseln. Nationaldagsfirandet i Väsby arrangeras tillsammans med Hembygdsföreningen varje år.

Team Pannben fick utmärkelsen årets väsbybo 2015 för deras trygghetsskapande arbete. Här tar de emot priset av kommunstyrelsens ordförande Mathias Bohman (S). Foto: Jerry Puhls.

Team Pannben fick utmärkelsen årets väsbybo 2015 för deras trygghetsskapande arbete. Här med kommunstyrelsens ordförande Mathias Bohman (S). Foto: Jerry Puhls.

Senast uppdaterad 07 juni 2016