Trygghet i fokus på Ung i Väsby

För trettonde året i rad arrangeras ungdomsforumet Ung i Väsby i Upplands Väsby kommun. Forumet vänder sig till elever i åldern 12-15 år och syftet är att ge ungdomar en möjlighet att påverka utvecklingen i kommunen. Årets ämne på Ung i Väsby är trygghet.

Ung i Väsby genomfördes för första gången 2003 och har sedan dess blivit ett viktigt forum där ungdomar får prata och politiker lyssnar. Temat på Ung i Väsby 2016 var TRYGGHET. Upplands Väsby kommun arbetar ständigt för att kommunen ska vara en trygg plats att växa upp och bo i och under Ung i Väsby kommer eleverna diskutera hur Väsby kan göras till en tryggare plats. Förutom att komma med förslag för ökad trygghet fick deltagarna på Ung i Väsby även möjlighet att lyssna till en debatt med några av kommunens beslutsfattare och diskutera lokalpolitiska frågor.

De förslag som kom in under forumet ligger nu på kommunens webbplats och via ett digitalt verktyg kan alla ungdomar i Väsby ge stöd till sitt favoritförslag.

Kolla på förslagen här: www.upplandsvasby.se/ungivasby.länk till annan webbplats

Drygt 150 elever från 8 olika skolor deltog på Ung i Väsby 2016.

På demokratiforumet Ung i Väsby 2016 diskuterades trygghet.

Senast uppdaterad 12 februari 2016