Aktiviteter för alla åldrar vid kulturhusets invigning

Den tre dagar långa invigningen av Väsbys nya kulturhus lockade många Väsbybor och bjöd på allt från barnteater, författarsamtal, skapande verkstad och musikunderhållning. Besökarna hade även möjlighet att få en visning av kulturhuset av arkitekten Matts Ingman.

- Jag hoppas att kulturhuset blir en arena för bildning, möten, teater, dans, musik och allt annat underbart som kulturen kan bjuda på. Jag önskar även att kulturhuset lyfter fram kultur för väsbyborna som de annars inte skulle ha kommit i kontakt med, sa Mathias Bohman, (S) kommunstyrelsens ordförande.

Invigningen riktade sig till både unga och gamla väsbybor. De yngre besökrna kunde kolla på barnteater, tillverka saker av skrot i en skapande verkstad och kramas med muminfigurer. De äldre besökarna hade möjlighet att lyssna på författarsamtal med Zinat Pirzadeh, Håkan Nesser och Jonas Hassan Khemiri, vinnare av årets Augustpris. Dessutom kunde alla som ville lämna in ett förslag i Önskebrunnen om vad framtidens kulturhus kan innehålla.

- Det nya kulturhuset såg väldigt fint ut och jag kommer definitivt att besöka det igen, sa Ann- Mari Nordlund, en av helgens många besökare.

På fredagskvällen uppträdde det röjiga balkanbandet Supersta Orchestra.

Den populära bibliotekarien Jenny Lindh svarar på publikens frågor om böcker. Till höger Henrik Bylund, chef biblioteket

Många besökare tog chansen att lämna in förslag till Önskebrunnen på saker de vill se i kulturhuset i framtiden.

Författaren Håkan Nesser höll ett framförande om sitt författarskap och signerade sedan böcker.

Väsby Musikskola stod för mycket av musikunderhållningen under den tre dagar långa invigningen.

De mjuka och gulliga figurerna Pelle Svanslös och Maja Gräddnos fick besökarna att kramas.

Senast uppdaterad 08 december 2015