Väsbyborna invigde sin egen stadspark

På lördagen invigdes Väsbys nya stadspark av väsbybor i alla åldrar. Den nya Suseboparken är resultatet av en process där invånarna själva varit aktiva i skapandet. Nu står hälsans park klar, en mötesplats som uppmuntrar till lek, fysisk aktivitet och rekreation.

Titti Johansson, en av alla de väsbybor som engagerat sig i skapandet av Suseboparken invigde tillsammans med Ann-Christin Martens (S) kommunalråd och Leif Bejhed (V) ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

- Hälsa ska vara roligt och idag inviger vi hälsans park där alla är välkomna. Suseboparken är en park som ska locka till såväl fysisk aktivitet som själslig stimulans. Det är min förhoppning att Väsbyborna kommer hit ofta och att det blir en park där alla generationer kan mötas för lek och rörelse, men också för vila och återhämtning, säger Ann-Christin Martens (S) kommunalråd.

Talade gjorde även Leif Bejhed (V) ordförande i kultur- och fritidsnämnden som gladdes åt att så många väsbybor i olika åldrar kommit för att inviga parken som under det senaste halvåret genomgått en stor förändring.

Från att ha varit en otillgänglig plats med få besökare har nu parken berikats med växtlighet, öppna välkomnade ytor och vacker utsmyckning som porlande bäck, skulpturer och belysning. Stadsparken ska uppmuntra till ett hälsosammare liv där att besökarna bland annat har möjlighet att spela pingis och boule, ha roligt med parkens olika lekredskap som finns för både de små och stora. Olika gymredskap finns för de som vill träna utomhus, ta med laddare så kan du samtidigt som du tränar även ladda din mobil!

Leif Bejhed (V) ordförande i kultur- och fritidsnämnden invigningstalar vid öppningen av Suseboparken - hälsans park.

Förutom hälsoaspekten ska stadsparken även främja den sociala samvaron genom flera grillplatser och sittplatser runtom i parken.

- Det har varit ett privilegium att fått leda arbetet med förändringen av Suseboparken till Väsbys nya stadspark. Att ha fått en möjlighet att förverkliga så många av medborgarnas önskemål inom en förhållandevis snäv budget har varit väldigt givande, säger Nils Odén, stadsträdgårdsmästare i Upplands Väsby kommun.

Klättra i träd var en av de aktiviteter besökarna kunde prova på under lördagens invigning av Suseboparken.

Senast uppdaterad 10 september 2015