Tryggare i motionsspåret

Med anledning av den tragiska händelsen i Runby är det många som känner sig otrygga i motionsspåret. Om du har möjlighet är det bra att ta med sig en kamrat ut när du ska motionera. I kommunen finns dessutom flera olika träningsgrupper och föreningar där du har möjlighet att träna tillsammans med andra.  Den 23 och 30 augusti erbjuds en kostnadsfri självförsvarskurs för kvinnor.

Självförsvarkurs för kvinnor

Söndag den 23 och 30 augusti bjuder Självförsvarsskolan in till en kostnadsfri säkerhetsutbildning för kvinnor i Väsbyskolans sporthall.
Läs mer om kursenlänk till annan webbplats

Träna på Vilundaparken

Under hösten, till att börja med fram till sista november, kommer dessutom Vilundaparkens löparbanor att vara upplysta från att mörkret faller till klockan 22.00.

Där går det bra att löpträna såväl dag- som kvällstid när anläggningen inte är bokad för föreningsverksamhet. Tisdagar och torsdagar är löparbanorna upptagna av Friidrotten. Det kan även vara bokat av andra idrottsföreningar andra tider.

För dagsaktuell information ring Vilundaparkens personal: 08-590 974 86

Löpargrupper och föreningar

Team Pannben

En träningsgrupp som erbjuder kostnadsfri utomhusträning i främst Upplands Väsby. Bland annat anordnar gruppen löpträningar och promenader vid Runbyspåret för att skapa trygghet. Gruppen välkomnar alla att träna med dem. Från gamla till unga, nybörjare till elittränade. Gå med i gruppen på Facebook för information om tider och platser för träning.
Team Pannben på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Team Pannben webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

B.A.B.Y. Runners Team Upplands Väsby

Gratis löpträning för kvinnor i alla åldrar, träningsnivån anpassas efter gruppen. Startar för säsongen 19 augusti med löpning i Sandaspåret, alla tjejer är välkomna. Gå med i gruppen på Facebook för mer information.
B.A.B.Y. Runners Team Upplands Väsby på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Väsby OK

Har gemensam löpträning torsdagar kl.18:00 i Runbyspåret, alla är då välkomna att springa med dem (du behöver inte vara medlem). Löpningen är inte ledarledd men de som kommer anpassar löpningen för att hålla samman gruppen.
Mer information om Väsby OKlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Väsby Skidklubb

Väsby Skidklubb bedriver löpträning i Runbyspåret och Sandaspåret. Är du intresserad av att vara med, kontakta Hans Bärring (073-217 63 00) eller Hans Carlsson (070-791 01 13). Varmt välkomna.
Mer information om Väsby Skidklubblänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Foto: Eric Hedqvist

#springmedkärlek

Det finns ett stort engagemang och många som vill hedra kvinnan och visa att rädslan inte får segra. I söndags hölls en gemensam aktivitet i Runbyspåret och på andra platser runt om i Sverige.

onsdag 12 augusti klockan 19.00 erbjuds ett nytt tillfälle att hedra kvinnan som omkom i Runbyspåret. Alla är välkomna att gemensamt gå, jogga eller springa ett varv i Runbyspåret tillsammans med Runby IF. Efteråt samlas de som vill i klubbhuset för en fika.

Team Pannben håller dessutom ett träningspass samma dag klockan 19:00-20:00 vid Runbyspåret där alla är välkomna att delta.

Senast uppdaterad 19 augusti 2015