Sommarjobbare tipsar om saker att göra i sommar!

Har du svårt att veta vad du ska hitta på under vissa sommardagar? Som tur är har några av kommunens sommarjobbare satt ihop en lista på saker att göra under sommaren. Allt från bad till kvällscykling och klättring.

Sommaren i Väsby bjuder på en massa kul, alltifrån att bada till att besöka Gunnes Gård och klappa djur. Badställen finns det gott om runtom i Väsby. Kairo, Norrviken och Sättra är några utav de mest populära badställena som har både fina stränder och är barnvänliga. Det går även bra att paddla kanot i Mälaren.

För den som är mer intresserad av naturlivet så finns det bra ställen vid Fysingen som har ett rikt fågelliv. Ett bra ställe att besöka för både entusiaster och den allmänt nyfikna. Det finns även mycket olika ställen att gå till om man känner för orientering. Spår utsatta för det finns i Runsa, Runby, Smedby, Vilunda, Brunnby vik och Fresta. Sandakärret är ett bra ställe att besöka med hela familjen, det finns både en grillplats för utflykten, samt ett litet kärr med skog som omringar.

Gunnes gårdlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan alla unga gå runt på gården och uppleva hur det var att leva på vikingatiden/järnåldern. Gården har flera olika djur t.ex. gris och getter som man kan komma in och träffa, det finns också flera små hus där man kan kika in och se hur det kunde se ut hemma hos någon som bodde så förr i tiden.

För unga som söker aktiviteter med mer spänning så är Fadderbyn öppen under sommaren för den som vill klättra på klättervägg eller cykla i olika varianter. Det går även bra att cykla i det cykelnät som går runt hela Väsby, ett enkelt sätt att upptäcka stora delar av Väsbys natur och se de olika sevärdheter som finns i Väsby.

Under juli och augusti månad så erbjuds det också kvällscykling för de som vill varje tisdag kl 19.00 vid Gamla apoteket. Väsby är fullt av runstenar och andra fornlämningar som man kan åka runt och kolla på samt få information om.

Även Sveriges äldsta gokartbanalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster med banor för både stora och små finns i Upplands Väsby. (http://www.gokartstadion.se/)

Fältarna i Väsbylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hittar också på en hel del roliga aktiviteter med kommunens ungdomar, till exempel att spela fotboll, biljard och att fika.

Ha en trevlig sommar och hoppas ni hittar något roligt tips!
Hälsar Emmi, Filip och Sofia.

Utegymmet vid Vilunda kan vara en rolig aktivitet under sommaren.

Namn: Sofia Östh
Grimstaby
Gör:
Sommarjobbar på kommunens kommunikationsenhet

Bästa sommartips i Väsby:
Vi bruka bada en del vid kairobadet. Annars är jag mycket i Stockholm med mina vänner, shoppar och fikar.

Namn: Emmi Nordén Isberg
Nibble
Gör: Sommarjobbar på kommunens kommunikationsenhet

Bästa sommartips i Väsby:
Jag brukar besöka Flygdagen mellan Väsby och Vallentuna, för det är en kul och spännande aktivitet. Jag tycker också det är roligt att åka till Grönan med vänner. Fjärilshusetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i Stockholm är också en favorit, dit åker jag gärna för att se den vackra miljön och fotografera.

Namn: Filip Montin
Smedby
Gör: Sommarjobbar på kommunens kommunikationsenhet

Bästa sommartips i Väsby:
På sommaren tar jag det mest lugnt. Jag försöker njuta av det sommaren har att ge, vara utomhus bara. Annars tycker jag om att sitta inne och spela spel och göra musik.

Fältarna hittar på massor av saker med kommunens ungdomar under sommaren.

Fältarna hittar på massor av saker med kommunens ungdomar under sommaren, till exempel fotboll.

Senast uppdaterad 01 juli 2015