Rekord i antal besökare på nationaldagen

Fler personer än någonsin, närmare bestämt 1500, firade nationaldagen på Hembygdsgården i Upplands Väsby. För andra året i rad erbjöd kommunen drop-invigsel och sex par valde att viga sig i under firandet.

- Jag är jätteglad för att intresset för drop-invigslar växer. Det känns bra att erbjuda möjligheten att gifta sig på nationaldagen med den fantastiska inramning av firandet på hembygdsgården, säger Mathias Bohman, kommunstyrelsens, ordförande (S)

En stor del i nationaldagsfirandet är att varje år välkomna kommunens nya svenska medborgare. 46 personer fick ta emot sitt diplom av Leif Berglund, kommunfullmäktiges ordförande (S).

Nationaldagsfirandet bjöd på bred underhållning för hela familjen. Bland annat uppträdde Picchus spelmän, Väsby dansgille och två trollkonstnärer. I mer än 20 år har nationaldagen firats på hembygdsgården i Väsby.

Nationaldagsfirandet på Hembygdsgården i Väsby har varit en tradition i över 20 år. Foto: Jerry Puhls

Senast uppdaterad 10 juni 2015