Sverigefinnar drog igång nationella minoritetsveckan i Väsby

Den nationella minoritetsveckan har startat i Väsby och först ut på måndagen var utställningen Arvet där andra och tredje generationens sverigefinnar är i blickfånget.

– Jag tycker att det är mycket roligt att få vara i Väsby med den här utställningen och hoppas att många kommer och besöker den, säger Erkki Vuonokari, Sverigefinländarnas arkiv och initiativtagare till utställningen.

Utställningen baseras på intervjuer, bilder och berättelser där människor berättar om sina liv. Personerna vi möter representerar ett flertal yrken och roller. Utställningen berör sverigefinnars kulturliv, identitet, finskspråkiga förskolor, tvåspråkiga minoritetsskolor och kommunernas möjligheter att erbjuda finskspråkig service.

– Jag tycker detta var en fantastisk start på den nationella minoritetsveckan i Väsby och hoppas att de andra aktiviteterna också lockar många, säger Eila Bromme, ordförande i samrådsgruppen för finskt förvaltningsområde.

Utställningen pågår 1-14 december, mer information om nationella minoritetsveckan: http://www.upplandsvasby.se/2/kommun-och-politik/nyheter/kommun-och-politik/2014-11-28-vasby-uppmarksammar-nationella-minoriteter-en-hel-vecka.htmllänk till annan webbplats

Utställningen Arvet invigs - Erkki Vuonokari

Erkki Vuonokari från Sverigefinländarnas arkiv inviger utställningen Arvet