Parkourbanan på plats

Den nya parkourbanan, placerad på Norra Berget, är nu invigd!

Måndagen den 16 juni invigde ett gäng ungdomar tillsammans med kommunalrådet Kristina Klempt (FP) ordförande i kultur- och fritidsavdelningen. Ulf Eriksson som är ledare för Parkourföreningen var mycket nöjd med att anläggningen nu är på plats.

Den gamla parkourbanan i centrala Väsby kommer inom en snar framtid få ge plats åt bostäder. Istället får nu ungdomarna en helt ny anläggning på Norra Berget.  Föräldern Ulf Eriksson intitativtagare till inomhusträning av parkour under vintern är helnöjd att barnen nu får tillgång till en så fin anläggning.

– Parkourbanan i centrala Väsby har varit en succé för min son och hans kompisar. Under vintern har de tränat inomhus. Tanken med att vara inomhus, förutom att man kan träna under vintern, är att barnen ska lära sig grunden i parkour på mjuka mattor så att de gör rätt och framförallt inte skadar sig, säger Ulf Eriksson. Nu får de utöva sporten utomhus och möjlighet att när de vill kunna nyttja den nya parkourbanan, tillägger Ulf.

Parkourbanan är placerad på Norra Berget, Stallgatan.

Kristina Klempth, kommunalråd (FP) och ordförande i kultur- och fritidsnämnden invigde den nya parkourbanan

Senast uppdaterad 19 juni 2014