Fredagsklubben firade jubilar

Fredagsklubben i Upplands Väsby tränar måndag, onsdag och fredag och har 75 medlemmar i åldrarna 55-93 år. På fredagen den 4 april träffades klubben och passade på att fira en av medlemmarna som fyller 90 år imorgon.

Ingrid ”Ninni” Häll, en av medlemmarna i Fredagsklubben och tillika 90-årsjubilar, firades under fredagen av träningsvännerna i Fredagsklubben, Medley och Upplands Väsby kommun. Ingrid Häll berättar att hon tränat i över 30 år med start i det gamla Vilundabadet när det byggdes och nu de senaste åren tillsammans med Fredagsklubben i det nya Vilundabadet.

– Vi simmar och gymmar här tre dagar i veckan, måndagar, onsdagar och fredagar, berättar Ingrid Häll.

Fredagsklubben består idag av en grupp på 75 seniorer. Det var för ca sju år sedan som ett gäng seniorer som brukade simma tillsammans valde att starta upp klubben. Kristina Klempt (FP), ordförande i kultur- och fritidsnämnden berättar att just fredagsklubben är ett fantastiskt exempel på de aktiva seniorgrupperna i Väsby.

– Det är jätteroligt att få vara här och uppvakta Ingrid i vårt fina Vilundabad. Här ser man vikten i kommunens satsning och vi är mycket glada över det fina samarbetet vi har med Medley. Satsningen på äldre och just träning är så viktig! I Väsby har vi mycket aktiva pensionärsföreningar och Fredagsklubben med medlemmar från 55 till 93 år är ett mycket bra exempel på hur man hålla det sociala nätverket vid liv och samtidigt hålla kroppen i trim genom träning tillsammans, säger Kristina Klempt (FP).

Jan Bergendahl, platschef på Vilundabadet, berättar att han tillsammans med sin personal är stolt över att på detta sätt kunna vara en del i att förbättra folkhälsan tillsammans med Upplands Väsby kommun.

– Fredagsklubben är ett fantastiskt gäng och vi är så glada att klubben är här och tränar. Just idag är också en mycket speciell dag då vi får fira Ingrid Häll, säger Jan Bergendahl.

Kristina Klempt, Ingrid Häll och Jan Bergendahl
Senast uppdaterad 04 april 2014