Populär önskebrunn på seniormässa i Upplands Väsby

Nästan 400 seniorer besökte igår Messinghuset i Upplands Väsby kommun för att ta del av Seniormässan som i år hade temat kultur och fritid. Där kunde de träffa olika föreningar i kommunen, prata med politiker eller lämna in förslag via en magisk önskebrunn.

- Seniormässan är ett viktigt forum för seniorer att träffas och få information om vad som händer i kommunen. Vi vill också att mässan ska inspirera till nya tankar och är även ett bra tillfälle att göra sin röst hörd och kring saker man vill förändra i sin vardag, säger Anna Öhrvik, projektledare för Seniormässan i Upplands Väsby kommun.

Temat på seniormässan var alltså kultur och fritid och 18 utställare var på plats för att informera besökarna om sina verksamheter, bland annat Gunnes Gård, Hembygdföreningen, Friskis och Svettis och konstföreningen Seniore di Colore. Flera föreningar hade uppvisning för besökarna, däribland PRO-kören och Väsby Linedance.

Anna Öhrvik, projektledareför Seniormässan i Upplands Väsby kommun, menar att mässan är ett viktigt forum för seniorer att träffas och få information om vad som händer i sin kommun.

Nästan 400 besökare var på plats i Messingen för att ta del av de kultur- och fritidsaktiviteter som erbjuds i kommunen.

Under dagen fanns det möjlighet för seniorerna att tycka till om Väsbys framtid, som en del i Väsby kommuns arbete med den nya översiktsplanen som just nu formas. Dessutom kunde besökarna lägga förslag i den magiska önskebrunnen kring något som man vill ska förbättras eller ordnas i Upplands Väsby.

En av de seniorer som besökte mässan var Årets väsbybo 2013 Birgitta Öberg, som var med och Startade Friskis och Svettis i kommunen. Hon menar att seniormässan är en bra mötesplats för seniorer och ett tillfälle att känna sig viktig.

- Det är betydelsefullt att vi pensionärer har bra aktiviteter i vår hemkommun så att vi håller oss friska, då mår vi bättre och samhället sparar pengar, säger hon.

Pia Pallin, en av de som besökte seniormässan i Upplands Väsby kommun och som lade en lapp i önskebrunnen.

Kristina Klempt, kommunalråd (FP) med ansvar för kultur och fritidsfrågor, uttryckte stor entusiasm över att så många seniorer var på plats i Messingen och menade att stämningen var laddad, liksom inför ett vasalopp.

-Det är viktigt med aktiviteter och umgänge för att åldras bättre och jag känner mig väl förberedd för den dagen jag själv blir pensionär, säger Kristina Klempt och pekade på alla inspirerande aktiviteter som seniorerna kan ta del av i kommunen.

I samband med seniormässan bjöd Upplands Väsbys kommunpolitiker tillsammans med pensionärsorganisationerna in till dialogmöte på kvällen efter att mässan avslutats. Detta för att kommunen ska få ta del av de tankar och idéer som seniorerna har om sin kommun och sin vardag.

Senast uppdaterad 28 februari 2014