Upplands Väsby startsida
 
 
 
 
 
 
 

Romernas dag under minoritetsveckan

Den tredje dagen på nationella minoritetsveckan var det dags för romerna. Hans Caldaras föreläste om romernas historia där många viktiga delar som förtryck, diskriminering, registrering och kultur vävdes in.
Hans Caldaras, författare och musiker berättade om romernas historia med utgångspunkt i sig själv och sitt liv. Han kom för några år sedan ut med sin självbiografi, "I betraktarens ögon" där han beskriver sitt liv och denna bok utgjorde grunden för föreläsningen. En historia som berörde många, med orättvisor, diskriminering men också med kärlek. Hans tog också upp registreringen av romer och den förtroendekris det lett till.

En av deltagarna, Helena Manner, ordförande i föreningen Öppet hus för unga romer i Väsby, tycker att det var en fantastisk föreläsning som fångade allt och också vikten av att sprida kunskap.

– Det viktigaste är att sprida kunskap, och det är också något som jag fokuserar på i föreningen Öppet hus för unga romer. Man ska inte sätta hårt mot hårt utan man ska sprida kunskap med kärlek, säger Helena Manner.

Hans Caldaras och Helena Manner

Hans Caldaras och Helena Manner

Sidansvarig: Maria Röstberg
Senast uppdaterad 05 december 2013

Upplands Väsby kommun • 194 80 Upplands Väsby • Besök: Dragonvägen 86 • Telefon: 08-590 970 00  •  E-post: vasbydirekt@upplandsvasby.se Facebook: facebook.com/upplandsvasbylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster