Medryckande föreläsning om judendom

Under tisdagen var det judarnas dag på Väsbys nationella minoritetsvecka. I samarbete med Judiska museet pågår en utställning med judiska föremål i biblioteket och dagen till ära var det också en föreläsare från judiska museet på plats.
På ett underhållande och medryckande sätt berättade Sebastian Selvén, guide på Judiska museet om den judiska religionen och om judendomen idag. Han berättade om Toran och hur den påverkat tänkandet i årtusenden och även om utvecklingen genom rabbinernas tolkande till att passa bättre enligt dagens liv. Under föreläsningen berättar Sebastian vidare att det inom judendomen finns regler för allt.

–  Det finns regler för allt inom judendomen, ex. hur du ska knyta dina skosnören, shamponera håret osv. Det finns helt enkelt regler för allt, berättar Sebastian.

Många intresserade
Det var många intresserade som valde att besöka dagens föreläsning. 85 personer, ungdomar och vuxna.

– Det är fantastiska roligt att så många visade intresse för denna föreläsning, säger Linda Nordberg, samordnare för finska förvaltningsområde.

Den nationella minoritetsveckan är ett samarbete mellan Upplands Väsby bibliotek, Finskt förvaltningsområde, Hammarby församling, Finska föreningen, Finska PRO och Sverigefinska skolan.
Judiska museet föreläser

Sebastian Selvén från Judiska museet föreläser