Fullt ös på första parkourträningen inomhus

Den första parkourträningen inomhus kan bara beskrivas med ett ord, succé. 22 barn dök upp i Vikskolans gymnastiksal för att lära sig grunderna i sporten. Lika många barn fick dock inte plats i salen.
- Det var jättetråkigt, men det blir för stora väntetider annars, säger Ulf Eriksson, förälder i Upplands Väsby och initiativtagare till träningen.
Redan innan inomhusträningen drog igång var intresset bland föräldrar och barn i Väsby stort. På det första träningstillfället dök alltså nästan 50 barn upp, men bara hälften fick plats i gymnastiksalen.
-Det var verkligen lyckat, förutom att inte alla kunde vara med, säger Ulf Eriksson. Barnen var på sitt bästa humör och hejade på sina kamrater. Många föräldrar dök upp och berömde oss för vårt arbete.
Efferåt fick barnen frågan om de ville fortsätta med inomhusträningen och enligt honom ville samtliga barn fortsätta komma.
- Det är ett väldigt bra betyg i mina ögon, säger Ulf Eriksson som berättar att det var ett riktigt högt tryck i Vikskolans gymnastiksal, som kommunen får låna gratis fram till årsskiftet.

Under sommaren och hösten ordnade Upplands Väsby kommun, tillsammans med fritidsgårdarna och fältarbetarna, kurser i parkour med instruktören Nils Odin. De var väldigt populära och enligt Ulf Eriksson ville ungdomarna fortsätta med parkour även under vintern.
- Min son och hans kompisar har varit jättemycket på parkourbanan på Torget i sommar och ville fortsätta utöva sporten även när det är kallt, därför tog jag initiativ till den här inomhusträningen, säger Ulf Eriksson.

Nils Odin, som tränat parkour i många år, är instruktör på parkourträningen vid inomhus samtliga tillfällen under hösten.

Senast uppdaterad 13 november 2013