Upplands Väsby startsida
 
 
 
 
 
 
 


Bokkicken är ett läsprojekt som riktar sig till idrottande pojkar och deras pappor (eller annan vuxen) i syftet att engagera pojkar i åldrarna 11-14 år att läsa på sin fritid.

Flickor läser i regel ofta mer och bättre än vad pojkar gör. Vi vill att pojkar ska ha samma möjligheter som de flesta flickor har, att kunna ta till sig skriven information och uttrycka sig. Det handlar helt enkelt om demokrati, att kunna delta i samhället.

Syftet med att pappor och andra vuxna bjuds in, är för att stimulera till läsande förebilder. Vi tror att om man växer upp med läsande vuxna omkring sig, så känns inte läsandet lika främmande.

Projektet är ett samarbete mellan Kultur- och fritidskontoret och Kulturrådet.

2015 deltar Väsby Innebandyförenings P04-lag Röd och Vit.

Deltagarna fick träffa skrivpedagogen Malin Isaksson och hitta på nya ord, och skriva alternativa slut på texter i boken Avspark.


Upplägg

För deltagarna pågår projektet mellan september och november 2015 där de bjuds in till tre träffar och får ta del av enkla och roliga övningar i samband med ordinarie idrottsträning.

På första träffen fick papporna, ledarna och övriga vuxna träffa  läscoachen Johan Unenge som höll i en inspirerande föreläsning om vikten av att läsa med och för sitt barn.

På andra träffen fick både barn och vuxna träffa skrivpedagogen Malin Isaksson för att bland annat diskutera hur de olika karaktärerna uppfattades, komma på nya ord utfifrån befintliga innebandyord och hitta på forstättningar på delar ur boken Avspark.

På projektets sista träff kommer deltagarna att få träffa författaren Andreas Palmaer som bland annat varit medförfattare till trilogin Fans.

Alla som deltar i projektet får böckerna som ingår i projektet samt en fin och användbar ryggsäck med Bokkickens logga på. Det är helt gratis för laget/gruppen och föreningen att delta.


Vill du veta mer om projektet Bokkicken?

Hanna Björklund, hanna.bjorklund@upplandsvasby.se telefon: 08- 5909 70 77 eller Emelie Kellnberger emelie.kellnberger@upplandsvasby.se


Sidansvarig: Hanna Björklund
Senast uppdaterad 26 november 2015
Upplands Väsby kommun • 194 80 Upplands Väsby • Besöksadress: Dragonvägen 86 • Telefonnummer: 08-590 970 00  •  E-post: vasbydirekt@upplandsvasby.se Facebook: facebook.com/upplandsvasbylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster