Upplands Väsby startsida
 
 
 
 
 
 
 

Tillgängligt landskap

Projektet "Tillgängligt landskap åt alla" syftar till att alla personer ska kunna besöka och uppleva utvalda besöksmål i länet. De fem områden som projektet hitintills har arbetat med består av gruvorna, arbetarbostäderna och kvarnen på Utö, den bevarade masugnen i Edsbro, och Pythagoras industrimuseum samt ett forntida gravfält och en hällristning samt byggnader från 1800-talet och en kyrkoruin.

Tanken med projektet är att alla personer ska ha möjlighet att uppleva vårt intressanta kulturarv ute i naturen. Inom projektet har det tagits fram dramatiserade ljudguider med syntolkning för ovanstående besöksmål. Ljudguiderna tar dig med på en vandring genom tid och rum. De låter dig träffa några av de människor som levde sina liv i svunnen tid. Ladda ned dem och ta med dig dessa ljudguider och lyssna på dem på plats.

Mer information om projektet samt ljudguider hittar du här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidansvarig: Erik Hjelmfors
Senast uppdaterad 15 december 2014

Kontaktinformation

Upplands Väsby kommun • 194 80 Upplands Väsby • Besök: Dragonvägen 86 • Telefon: 08-590 970 00  •  E-post: vasbydirekt@upplandsvasby.se Facebook: facebook.com/upplandsvasbylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster