Upplands Väsby startsida
 
 
 
 
 
 
 

Aktiviteter utanför Upplands Väsby

Musikcafé i Sollentuna

Välkomna på musikcafé i Sollentuna varje onsdag. Fika finns till försäljning i pausen. Tid: onsdagar kl.18:30-20:30 (ej skollov) Plats: Restaurang Eldqvarn, Häggviks gymnasium, Häggviksvägen 4, Sollentuna.


Karate och självförsvar

Toradokan startar en ny träningsgrupp för ungdomar mellan 13-20 år som behöver extra stöd eller vill träna i mindre grupp. Vi tränar så att alla hänger med. Karaten ger dig bättre balans, självförtroende och koncentrationsförmåga, men framförallt har vi roligt.

Kontakt: 0769-00 52 34 eller sanz@toradokan.se
Plats: Blå huset, Tenstaplan 8


Fäktning för synskadade

Vi välkomnar alla synskadade/synsvaga barn från 8 år, ungdomar och vuxna, samt anhöriga, som är intresserade av att lära sig fäkta eller vill prova på. De synsvaga/seende deltagarna får täcka för sina ögon för att lära sig fäktning på samma villkor som våra deltagare som är helt blinda.
Ta med er gymnastikskor och träningsbyxor (ej shorts). Fäktutrustning finns att låna.
Kontakt: Tränaren Jorge, 076-561 14 94, Hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Hund- och hästupplevelser

Hund- och hästupplevelser i Stockholm har både hund- och hästunderstödd terapi. Vi har stabila och lugna hästar som vi arbetar med av raserna Irländsk Tinker och Bajskir. Det unika med Bajskirhästarna är att de är allergena och många gånger kan ridas av personer som vanligtvis är allergiska mot hästar.
Vi har ett terapihundsekipage som arbetat mycket inom vård och omsorg, med äldre på äldreboenden, dementa personer men även med barn och ungdomar med olika problematik. Hundarna är av den fantastiska rasen Australian Shepherd och Border collie som är oerhört sociala, arbetsamma och tillgivna hundar som många gånger bjuder på skratt och show.
Vi erbjuder ridning, hästhantering, trickträning och körning med häst både på och utanför gården. Vi erbjuder även olika aktiviteter med hund både på och utanför gården.
Gården ligger i Kyssinge, Roserberg.
Här finns mer information samt prisuppgifterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Aktiviteter i Stockholms simhallar

Du kan träna vattengympa, styrkekurs, träningsklubb, spinn, switch, zumba och pilates.
Kontakt: karin.olssonsandberg@stockholm.se, 08-508 27 920
Information om aktiviteter i Stockholms simhallarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Medicinsk yoga i Vallentuna

NÄRA arrangerar medicinsk yoga för personer med funktionsnedsättning. Medicinsk yoga är en form av yoga som anpassas till just dina förutsättningar.
Plats: Korpens lokaler vid ishallen, Parkvägen, Vallentuna
Kontakt: info@nara.nu eller 08-511 744 40. Hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Rullstolsbasket

Akropol basket har nybörjarträning i rullstolsbasket för rörelsehindrade killar och tjejer från 12 år och uppåt, vuxna är lika välkomna. Du behöver inte vara rullstolsbrukare för att delta, har du en rörelsenedsättning och är gående får du låna rullstol. Du ska kunna köra rullstolen själv.
Plats: Beckis Idrottscenter, Söderberga Allé 40, Bromma
Kontakt: Lars-Gunnar Andersson, 070-644 81 70Sidansvarig: Erik Hjelmfors
Senast uppdaterad 01 juni 2015
Upplands Väsby kommun • 194 80 Upplands Väsby • Besöksadress: Dragonvägen 86 • Telefonnummer: 08-590 970 00  •  E-post: vasbydirekt@upplandsvasby.se Facebook: facebook.com/upplandsvasbylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster