Upplands Väsby startsida
 
 
 
 
 
 
 

Uppleva och göra

Här finns det mycket att se och uppleva, både för dig som gör dagsbesök och för dig som stannar i flera dagar. Bor du i kommunen finns många smultronställen runt knuten.
 
I Upplands Väsby finns ett rikt natur- och kulturliv samt ett blomstrande näringsliv. Närheten till storstadens puls och Arlanda flygplats gör att många väljer att både bo och arbeta i kommunen.
 
Här kan du bl.a. vandra någon av vandringslederna, titta på runstenar och andra fornlämningar, besök friluftsmuséet Gunnes gård, paddla kanot i Mälaren, titta på konst i Väsby konsthall och följa upplevelsestråket - 12 unika platser i Upplands Väsby.

Kultur- och fritidsvaneundersökning 2016

Under januari och februari genomförde kultur- och fritidskontoret en undersökning för att ta reda på vad Väsbyborna gör på sin fritid, vad som är viktigt gällande fritidsaktiviteter samt vad Väsbyborna tycker bör satsas på inom kultur- och fritidsområdet.

Syftet med undersökningen är att skapa ett underlag till arbetet med att erbjuda meningsfulla kultur- och fritidsaktiviteter för alla Väsbybor. Kultur- och fritidskontoret kommer att använda resultatet av undersökningen i sitt strategiska arbete. Utifrån de trender och tendenser som fångas upp kommer kommunen att kunna göra prioriteringar och fördjupade undersökningar.

Resultatet av enkäten kommer att presenteras på Upplands Väsby kommuns hemsida under våren 2016.

Programblad - Kultur och Fritid

Varje månad ges ett programblad ut med information kultur- och fritidsaktiviteter och evenemang i Upplands Väsby kommun.

Här kan du ladda ner det senaste programbladet som gäller för sommarenPDF

Programbladet ges ut mellan den 15-20:e varje månad för kommande månads aktiviteter. Föreningar som vill ha med aktiviteter i programbladet kan kontakta erik.hjelmfors@upplandsvasby.se för mer information.

Sidansvarig: Maria Röstberg
Senast uppdaterad 18 maj 2017

Upplands Väsby kommun • 194 80 Upplands Väsby • Besök: Dragonvägen 86 • Telefon: 08-590 970 00  •  E-post: vasbydirekt@upplandsvasby.se Facebook: facebook.com/upplandsvasbylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster