Upplands Väsby startsida
 
 
 
 
 
 
 

Hela världen fikar, fikar du?

Var med på världens största Fairtrade-fika, World Fairtrade Challenge, den 11–13 maj 2017.

Som en del av kommunens arbete mot att bli en diplomerad Fairtrade City, alltså en kommun som engagerar sig för rättvis handel och etisk konsumtion, uppmuntrar vi alla att arrangera en egen Fairtrade-fika och utmana andra att fika.

Att anordna en Fairtrade-fika är ett lätt och roligt sätt att sprida kunskap och göra skillnad. Enskilda personer, butiker, arbetsplatser, kommuner, företag och organisationer – alla kan delta genom att anordna en fika med minst en Fairtrade-märkt produkt.

World Fairtrade Challenge är en kampanj som sätter fokus på varför Fairtrade behövs och vilken skillnad Fairtrade gör för odlare och anställda i länder med utbredd fattigdom. Ju fler vi blir som fikar Fairtrade-märkt, desto större skillnad gör vi för de människor som odlar och producerar våra varor.

Anmäl din fikapaus på fairtradechallenge.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Bjud in deltagare, sprid information och utmana andra att fika.

Delta i Fairtrades fikabildstävlinglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster genom att dela bilder från fikapausen under #fairtradechallenge i sociala medier.

Fairtrade-fika

Kommunfullmäktige har beslutat att Upplands Väsby kommun ska ansöka om att bli en diplomerad Fairtrade City. Diplomeringen gäller Upplands Väsby som geografisk plats. Det betyder att såväl politiker, näringsliv, föreningsliv och Upplands Väsby som arbetsgivare tillsammans ska arbeta för att öka användningen av Fairtrade-märkta produkter.

Läs vidare om kommunens arbete med att bli diplomerade som en Fairtrade City.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidansvarig: Thomas L Thunblom
Senast uppdaterad 16 maj 2017

Upplands Väsby kommun • 194 80 Upplands Väsby • Besök: Dragonvägen 86 • Telefon: 08-590 970 00  •  E-post: vasbydirekt@upplandsvasby.se Facebook: facebook.com/upplandsvasbylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster