Upplands Väsby startsida
 
 
 
 
 
 
 

Söka Bostad

I Stockholms län, likt andra storstadsregioner, är bostadssituationen mycket svår. Det gäller att vara aktiv i sitt bostadsletande och att söka boende runt om i hela Sverige. Flyktingintroduktionen har varken möjlighet eller ansvar att hjälpa till med boende — utan detta är individens eget ansvar.

 
Om du saknar inkomst kan det vara svårt att få ett förstahandskontrakt, då finns det bostäder att hyra i andra hand eller som inneboende.

 
På nyistockholm.se kan du finna information om boende på olika språk (svenska, engelska, arabiska, persiska, tigrinja, somali). Klicka på Nyistockholm till höger för att komma till deras hemsida.

 
Här kan du finna tips på var du kan vända dig om du söker boende:

 
Inneboende och andrahand:
 
Blocket
På Blocket kan du hitta annonser på inneboende- och andrahandskontrakt, som läggs ut av privatpersoner. Du kan hitta bostadsannonser runt om i hela Sverige. Du kan även själv lägga ut en annons att du söker efter boende. Klicka på Blocket till höger för att komma till deras hemsida.

 
Andrahand.se
På andrahand.se kan du leta efter andrahandskontrakt och lägga ut en egen annons — gratis! Klicka på Andrahand.se till höger för att komma till deras hemsida.

 
Förstahand:
 
Jagvillhabostad.nu
På denna hemsida kan du få råd och tips för bostadssökande. Där finns också en lista med bostadsförmedlingar och hyresvärdar runt om i länet, samt kontaktuppgifter till dessa. Klicka på Jagvillhabostad.nu till höger för att komma till deras hemsida.

 
Stockholms Stads Bostadsförmedling (www.bostad.stockholm.se)
Samlar många kommunala och privata hyresvärdar på ett och samma ställe. Stockholms kommunala bostadsbolag - Svenska Bostäder, Familjebostäder och Stockholmshem -  förmedlar alla sina bostäder genom Stockholms stads bostadsförmedling. Det finns värdar som bara förmedlar en andel av sina bostäder. Det kostar 225 kr/år att stå i kön. Klicka på Stockholms stads bostadsförmedling till höger för att komma till deras hemsida.

 

 
Bostadsbolag i Upplands Väsby (förstahand):

 
VäsbyHem (www.vasbyhem.selänk till annan webbplats)
VäsbyHem är Upplands Väsbys kommunala bostadsbolag. Ställ dig i kl för att kunna söka och anmäla intresse för lediga bostäder. VäsbyHem har också en tjänst som heter Bostad-direkt, då publiceras lägenheter med kort tid till inflyttning. För dessa lägenheter gäller "först till kvarn" istället för din kötid. Klicka på VäsbyHem till höger för att komma till deras hemsida

 

 
Stena fastigheter (www.stenafastigheter.selänk till annan webbplats)
Börja med att registrera dig hos Stena fastigheter, sedan kan börja att söka efter lediga lägenheter. Stena fastigheter har inget kösystem, utan väljer bland de som är intresserade utifrån kraven i uthyrningspolicyn. Klicka på Stena fastigheter till höger för att komma till deras hemsida

 

 
Möller & Partners (www.mollerpartners.selänk till annan webbplats)
Möller & Partners har tagit över ett antal bostäder från VäsbyHem på Hasselgatan. På www.hasselgatan.selänk till annan webbplats kan du lämna en intresseanmälan och se lediga lägenheter. Klicka på Möller & Partners till höger för att komma till deras hemsida

.
.
.
Sidansvarig: Hanna Bäck
Senast uppdaterad 18 juni 2012

Upplands Väsby kommun • 194 80 Upplands Väsby • Besök: Dragonvägen 86 • Telefon: 08-590 970 00  •  E-post: vasbydirekt@upplandsvasby.se Facebook: facebook.com/upplandsvasbylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster