Upplands Väsby startsida
 
 
 
 
 
 
 

Nya namn beslutade för torg, gator och gränder i Fyrklövern

Blå torget, Himmelsgränd och Vattenpussgränd är några av de namn som namnberedningen tagit fram för nya bostadsområdet Fyrklövern. Namnen baseras på namnet på den centrala parken – Blå parken, vilken Väsbyborna sedan tidigare namngivit.

Klicka här för att se en större karta!

Flera av de nya namnen har koppling till vatten och färgen blå. En namnberedning i kommunen har under en längre tid förberett namn för parken, torgen, gator och gränder och i måndags fattade kommunfullmäktige beslut om de nya namnen.

Namnen på gatorna kommer att samspela med omgivningen på ett naturligt sätt. Associationer till färgen blå har fått ge namn till lekplatsen, namnet Fyrklövern har bevarats i ett gatunamn och ”Vittra” i namnet på skolan har gett upphov till ett gatunamn.

Följande namn beslutades av kommunfullmäktige 12 december.

Vilundastråket
Dragonstråket
Dragontorget
Himmelsgränd
Blå torget
Fyrklövergatan
Drabantgatan
Regndroppsgatan
Regndroppstorget
Forsgränd
Vattenpussgränd
Bäckstråket
Bäckgränd
Daggstråket
Bäckparken
Farbror Blå
Älvgatan
Blå gatan

I Namnsättningsprinciper för namnberedningen finns fastställt att:

Namnsättning ska vara unikt i området för att det ska vara lätt att hitta i sitt närområde.

Namnsättning ska ske med modern svensk stavning, för att göra namn lättstavade, vilket är ett perspektiv som passar barn.


Sidansvarig: Per Lagheim
Senast uppdaterad 14 december 2016

Upplands Väsby kommun • 194 80 Upplands Väsby • Besök: Dragonvägen 86 • Telefon: 08-590 970 00  •  E-post: vasbydirekt@upplandsvasby.se Facebook: facebook.com/upplandsvasbylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster